×

Om de App te installeren op uw iPhone/iPad druk en vervolgens Voeg toe op Hoofdscherm.

Tiny Steenbergen kwam vorig jaar op vakantie ten val, waardoor ze slecht ter been is. Dankzij De Ledenservice en Lekker Thuis Oud Worden is haar huis nu toekomstbestendig.

“Domme pech. Ik brak zowel mijn linker onderbeen als mijn rechter bovenbeen”, vertelt Tiny. Na een ziekenhuisverblijf revalideerde Tiny in het Borsthuis in Hengelo. “Ik heb er voor gevochten om met Kerstmis thuis te zijn. Dat lukte, al kon ik de trap niet op. Mijn bed stond daarom beneden.”

Slingers ophangen

Ondanks alles heeft Tiny haar positieve instelling behouden. “Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Vroeger moest ik er niet aan denken om in een rolstoel te zitten. Nu denk ik: ‘het maakt het leven makkelijker, dus wat heb ik te verliezen?’ Voor de aanpassingen in huis geldt hetzelfde. Wat ik kan, doe ik zelf. Voor de rest heb ik waar nodig hulpmiddelen.”

Stimuleringsregeling

Met behulp van Lekker Thuis Oud Worden werd het huis van Tiny afgestemd op haar behoeften. Anita Kollen van Lekker Thuis Oud Worden beoordeelde de woning en inventariseerde waar aanpassingen nodig waren. “Ik kijk naar de behoefte van de cliënt en benoem altijd wat er verder nog mogelijk is. Ook met het oog op de toekomst.” Omdat de woning haar eigendom is, kon Tiny aanspraak maken op de stimuleringsregeling Lang Zult U Wonen van de gemeente Hengelo. Inwoners van 65 jaar en ouder van deze gemeente kunnen tot duizend euro subsidie per huishouden krijgen om hun woning levensloopbestendig te maken.

Binnen twee weken

De woning van Tiny werd uitgerust met wandbeugels, een trap spilbeugel, een extra trapleuning naar de zolder en in gefreesde rubberen strips op de trap. De badkamer werd binnen twee weken compleet gerenoveerd. “Ik heb nu een inloopdouche met inklapbare douchestoel met rugleuning en armleggers. Ook zijn alle tegels nu antislip. De hele indeling is veranderd, zodat wanneer nodig de thuiszorg in de toekomst eenvoudig kan helpen”, vertelt Tiny.

Moderne woning

Behalve dat de aanpassingen het huis veiliger en comfortabeler maken, zijn ze ook nog eens mooi uitgevoerd. “Ik houd van modern en wil niet het gevoel krijgen dat ik in het ziekenhuis ben. De wandbeugels bijvoorbeeld, die bleken gelukkig ook verkrijgbaar in rvs. Dat past helemaal bij mijn smaak.”

Lang en veilig thuis wonen

Een comfortabel en veilig huis dat toekomstbestendig is. Bijvoorbeeld door het plaatsen van wandbeugels, een douchestoel of kookbeveiliging ter voorkoming van de welbekende ‘vlam in de pan’. Anita Kollen van Lekker Thuis Oud Worden regelt het.

Bent u al lid van De Ledenservice? Leden krijgen namelijk 10% korting op alle diensten en producten van Lekker Thuis Oud Worden. De Ledenservice is te bereiken via 088 367 2373 of leden@carintreggeland.nl

"Hulpmiddelen maken het leven alleen maar makkelijk."