×

Om de App te installeren op uw iPhone/iPad druk en vervolgens Voeg toe op Hoofdscherm.

Ons eerste SamenUitje!

We zijn weer “on the road”met SamenUit! Hoera!

Maandag 3 augustus ging het eerste uitstapje naar bosbessenkwekerij de Haarakker in Langeveen. Ondanks de mondkapjes in de bus en 1,5 m afstand bij de bessen, werd het toch een feestje. Hieronder een verslagje van onze deelnemer mw. Heldoorn (93 jaar).

“En plan of geen plan: we gaven ons op voor het allereerste uitje, wat en wanneer het ook zou zijn!”

Wat hadden we er naar uitgekeken, meer dan een half jaar lang. We we we wie zijn we, vraagt de geïnteresseerde lezer, nou, eigenlijk wij allemaal maar nu even in het bijzonder mijn vriendinnetje uit Almelo Alie Heldoorn en ik, sommigen noemen ons wel de zusjes, mag ook, Alie is de oudste en ik de jongste. Zusjes zijn we natuurlijk al ons leven lang, maar vriendinnetjes zo’n jaar of 5-6. We vielen voor elkaar bij Carint, waar Alie me openhartig vertelde, dat ze op haar 60ste begon met studeren en ik, dat ik een paar jaar later er mee was gestopt, dat geeft een band, dat wil je niet weten!

Ja Mirjam, Simone, Hans en Petra, ik kom er wel, we gaan wel op stap, maar ja het regende zo.........

Covid 19 had nauwelijks zijn eerste vleermuisachtige pootje over de Hollandse grens gezet of het bovenstaande viermansschap kwam over de brug met gouden ideeën en zoete snoeperijen, we werden overladen met digitale grappen en grollen, foto’s en films en er werd maar niet gerept over UITJES Samenuitjes, daar moesten de virologen nog over kissebissen. WEL kregen we een bel-Compaan (een Ipad die speciaal is ingericht voor ouderen) waar Yp, Alie en ik lekker konden klessebessen. En plan of geen plan: we gaven ons op voor het allereerste Uitje, wat en wanneer het ook zou zijn, Naar de Bollen, die eeuwige bollen, de Verre Nieuwe Maasvlakte, de Eifeltoren of de Trumptower, oh nee die niet, daar kon niets goeds van komen, dus het werden de Blauwe Bosbessen in Langeveen, nog beter en zeker lekker, maar daar ging het ons niet om, het ging ons om SAMENUIT!!!

De dag van ons uitje belde ik met Compaan m’n zussie, Rebelse Alie, want ik zag de bui al hangen: “Alie, in de bus moeten we een mondkapje op!” “Dat doe ik niet, dat vertik ik!” Ja dat is Alie, zo ken ik haar al jaren.....“Ja maar ja maar, dan mag je niet mee!” En dus is ze de wijste maar, want zo lang en zo laat gestudeerd immers!

Maandag 3 aug. werden we opgehaald door de onvolprezen Maarten, de enige buschauffeur met zijn naam achterop de bus(!) en onze trouwe en altijd goedlachse en gezellige Gerrie, KAPJES OP! Alie kwam er in Almelo in en op naar de BESSEN, op alle mogelijke manieren probeerde Alie haar neus uit het kapje te wurmen, maar ze hield hem op. Prachtige tocht door Twente, wat is dat land toch mooi!

En in Langeveen begon het te druppelen en konden we lekker schuilen in het uitspanningsgedeelte van de bessenboerderij: uitzicht op de bessenstruiken die we gelukkig door de inmiddels stromende regen niet zelf hoefden te plukken!

Wel kregen we verrukkelijke bessentaart met bij passende koffie en nog een grote bak met blauwe bessen, we genoten, vooral van het weer SAMEN zijn, we waren er weer UIT en Carintreggeland had het hem weer geflikt: een heerlijke middag!

Bedankt Mirjam, Simone, Petra en Hans, jullie waren weer van onschatbare waarde, jullie hebben ons er door gesleept, we doen weer mee en op de vraag van mijnheer Freriksen aan Alie met welke reisjes ze mee zou gaan, hij is ook één van de trouwste medereizigers, antwoordde ze volmondig: “ALLEMAAL!”

Agma Engelvaart met hulp van zussie Alie Heldoorn.

PS Mirjam kan die foto van Alie met kapje erbij, want Anny attendeerde me er op dat haar neus er inderdaad uit was!

        

 

“En plan of geen plan: we gaven ons op voor het allereerste uitje, wat en wanneer het ook zou zijn!”