×

Om de App te installeren op uw iPhone/iPad druk en vervolgens Voeg toe op Hoofdscherm.

“Het werd hoog tijd”, erkent hij. Daarmee doelt de heer Toornstra op de nieuwe bril die hij sinds enkele maanden heeft. “Mijn oude bril had ik al bijna veertig jaar. Dat ging prima, tot ik  minder goed ging zien.” Omdat hij erg slecht ter been is, belde hij De Ledenservice van Carintreggeland. “Ik had iets gelezen over een mobiele opticien. Dat leek mij wel wat. Ik kan niet zomaar even naar een  opticien toe. Ik moet met mijn scootmobiel of mijn zwager moet mij brengen in de rolstoel. Dat is zo’n  gedoe.” 

Tweehonderd brillen

De afspraak met Stephanie Kremer van de Twentse Mobiele Opticien was snel gemaakt. Met alle oog apparatuur en andere benodigdheden kwam zij langs. Terwijl de heer Toornstra ontspannen in zijn eigen stoel zat, werden zijn ogen goed opgemeten en nagekeken. Een nieuwe bril met speciale glazen bleek geen  overbodige luxe. “Ik kon uit wel tweehonderd brillen een mooi nieuw montuur kiezen. Ze had alles bij zich.”Eindelijk weer goed zien en een mooie bril. De heer Toornstra ervaart de mobiele opticien als een uitkomst.  “Ik hoef maar te bellen en ze komen.” 

Gevoel van vrijheid 

Ongeveer drie jaar geleden kreeg de heer Toornstra erg last van etalagebenen. “Ik kan maar een klein stukje lopen, dan krijg ik kramp en moet ik tien minuten wachten. Ik kon geen kant meer op en zat tweeënhalf jaar binnen. Wat was het een opluchting toen ik de elektrische scootmobiel kreeg, net als mijn rolstoel en rollator. Met deze hulpmiddelen ervaar ik eindelijk weer het gevoel van vrijheid.” Als het weer het toelaat, gaat hij er op uit. Naar de kaartclub, naar de supermarkt. Hij is er zelfs mee naar het ziekenhuis in Hengelo gereden. De heer Toornstra kan zich een leven zonder scootmobiel niet meer voorstellen. “Ik maak graag mooie toertochten door het Hof van Twente. Ik zoek kleine weggetjes op die ik niet ken en ben ondertussen overal wel geweest. Ik heb mijn zelfstandigheid terug  gekregen en onderneem weer van alles. Want als ik iets zelf kan, wil ik het ook zelf doen.” 

“Ik kon uit wel tweehonderd brillen een mooi nieuw montuur kiezen. Ze had alles bij zich.”