×

Om de App te installeren op uw iPhone/iPad druk en vervolgens Voeg toe op Hoofdscherm.

Bijna alles doen ze nog zelf, maar een beetje hulp kunnen ze wel gebruiken. Hermine en Jan Wasser (beiden 78) uit Borne vinden het ideaal dat kapster Monique Wienk bij hen thuis komt.


Blokfluit en piano
De bijzondere band ontstond vooral door muziek. De piano van Jan in de woonkamer viel Monique meteen op. Toen Hermine vertelde dat ze aan blokfluitlessen was begonnen, besloot het echtpaar spontaan een miniconcert te geven. Monique: “Nu gebeurt dat iedere keer. Ze zijn zo muzikaal. Blokfluit, piano, viool. Van alles hebben ze al gespeeld terwijl ik knip en verf.” Of dat samengaat? “Als ik aan het spelen ben, hoop ik maar dat ze niet mis knipt”, grapt Jan. Met zijn achtergrond als dirigent en ervaring in meerdere koren leeft hij zich graag uit op de piano. Hermine: “Muziek is de inkt waar de ziel mee schrijft. Het is prachtig als je dat kunt delen.”


Flexibel
Monique: “Ik kom bij mensen thuis en in verpleeghuizen. Het leuke van dit werk is dat ik mensen altijd mooi probeer te maken. Als iemand uit de zorg vervolgens zegt: ‘wat ziet u er goed uit’, dan zie ik mensen glunderen en denk ik: ‘daar doe ik het voor’.” Hermine: “Wat wij waarderen, is dat Monique zo flexibel is. Als een van ons zich niet goed voelt, kunnen we de afspraak zonder problemen verzetten. Dat vinden we echt heel fijn.”