Workshop/training
Workshop Welkom Online
Workshop op locatie in Hengelo of Almelo
Steeds meer zaken kan je via internet regelen. Maar soms kan de drempel hoog zijn om te leren hoe het allemaal werkt en daardoor kan je je soms buitengesloten, eenzaam of machteloos voelen. Om hierin te ondersteunen, bieden wij in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de gratis workshops 'Welkom Online' aan. Tijdens deze workshops zet je samen de eerste stappen online en maak je op praktische manier kennis met de mogelijkheden van het internet.
De inhoud van de workshops is breed en praktijkgericht. Je brengt elke workshop je eigen laptop, tablet en/of smartphone mee, daar wordt op geoefend. In totaal zijn er tien workshops van anderhalf uur.
- De workshops zijn gratis en is inclusief koffie/thee en wat lekkers erbij.
- Maximaal 12 deelnemers per workshop.
- Annuleren kan tot 1 week voor aanvang van de 1e bijeenkomst.
De inhoud van de workshops:
1. De eerste stappen online
Wat is internet eigenlijk, wat is er online allemaal mogelijk, wat is een browser en hoe gebruik je die? Wat is WiFi en hoe log je erop in? Wat zijn favorieten en cookies? En hoe verander je de helderheid of andere basisinstellingen van je laptop, telefoon of tablet?
2. Zoeken op internet
Miljoenen websites bieden informatie aan. Alleen hoe krijg je binnen die miljarden resultaten gevonden wat je zoekt? Waar kun je allemaal op zoek naar informatie? Wat is een zoekmachine, hoe kan je een zoekmachine als Google het beste inzetten en waar moet je opletten in het kader van veiligheid?
3. Mobiliteit
Hoe gebruik je Google Maps voor de beste route van A naar B? En welke app of website is handig voor het plannen van je reis met het openbaar vervoer? Lukt het om de ideale reisroute met vrienden of familie te delen? Met elkaar kijken we welke activiteiten er in de buurt te vinden zijn.
4. Gezondheid
Waar vind je betrouwbare informatie over lichamelijke klachten, hoe maak je online een afspraak bij de huisarts of bestel je een herhaalrecept voor je medicijnen? Samen staan we stil bij de mogelijkheden op de website van jouw huisarts en kijken we naar apps die gebruikt kunnen worden om de gezondheid te monitoren (stappenteller of geheugentrainers).
5. Herinneringen
Iedereen heeft foto's en video's van herinneringen. Alleen hoe deel je die foto's en video's via e-mail of Whatsapp? Hoe maak je een goede foto, gebruik je de flitser of verander je het formaat? Samen ontdekken we welke opties er allemaal zijn.
6. QR-code
Je ziet ze steeds vaker: QR-codes. Tijdens wandelroutes, naast een schilderij in een museum, wanneer je een bestelling plaatst op het terras, bij de digitale collectebus aan de deur of voor de Wifi-code in de bibliotheek. In deze workshop leer je wat een QR-code is en gaan we oefenen met scannen.
7. Digitale veiligheid
Er is ontzettend veel leuks te beleven. Alleen net als in het dagelijks leven kunnen er ook online oplichters actief zijn. Veel mensen jong en oud, zijn bang om slachtoffer te worden van online oplichting. Alleen wat is online oplichting eigenlijk? Wat wordt er bedoeld met termen als phishing, spoofing of hulpvraagfraude? Tijdens deze workshop gaan we samen kijken hoe je verschillende vormen van online oplichting herkent. En misschien nog wel belangrijker: we gaan leren hoe je veilig kunt zoeken.
8. Online winkelen
Met de komst van het internet kun je vanuit je stoel van alles bestellen en laten thuisbezorgen: boodschappen, kleding, schoenen, drogisterij producten, elektronica, noem het maar op. Heel handig, zeker als je een keer niet de deur uit wilt. Alleen waar begin je? Samen gaan we op zoek naar manieren om online winkelen veilig en leuk te houden.
9. Online leren
Als het een keer slecht weer is of je niet zo mobiel meer bent, kan je over bijna elk onderwerp wel iets leren online. Van informatie over de gekste hobby's tot online houtbewerkingsopleidingen. Alleen hoe en waar begin je met zoeken? Vaak begint deze zoektocht op Google, maar er zijn meer plekken om nieuwe kennis op te doen. Kortom, een workshop waar het plezier van een leven lang online leren voorop staat.
10. AI
Iedereen heeft het over Artificial Intelligence, of in het Nederlands: kunstmatige intelligentie. Alleen wat is dat eigenlijk en wat kunnen we ermee? In deze workshop zoeken we dit stap voor stap samen uit. We gaan samen aan de slag met het onlineprogramma ChatGPT: hoe geef je ChatGPT een opdracht, waar moet je opletten en hoe installeer je dat eigenlijk?
Workshop/training
Cursussen en trainingen Welzijnsorganisaties/ Bibliotheek
- Voor jong en oud
- Iedereen kan meedoen!
Online Personal Training
- Eerste maand €5,-
- Een goodiebag t.w.v. €65,-
Online workshop In balans als mantelzorger
- Gratis
- Online, je kunt de workshop overal volgen zelfs vanuit het buitenland!
Online workshop Lekker in je vel!
- Gratis
- Online, je kunt de workshop overal volgen zelfs vanuit het buitenland!